Besök ett kungarike i höst

0
242

Miniature Kingdom i Kungsör expanderar under sommaren för att åter öppna i augusti. Just nu sliter rallarna med att lägga räls och bygga hus i och kring Örebro och vidare söderut. Fem personer bygger en modelljärnväg i skala 1:87 med inspiration från platser i Sverige.

Anläggningen är idag ca 170m2 och innehåller delar av Bodens fästning ner till Kungsör. Tåg, lastbilar och bussar rullar genom miniatyr Sverige. På färden passerar de genom Norrland, Stockholm och Västerås.

Den delen som först stod färdig är Norrland, 50 m2 stor och innehåller Åreskutan, Lapporten, Malmbanan och Dalhalla för att nämna några kända namn. Du hittar även en del av Europaväg 4 med Högakustenbron. Ytterligare 120m2 börjar bli färdigt, där Stockholm och Västmanland ryms. I Stockholm hittar du byggnader som Stadshuset, Kaknästornet och Globen. I Västerås finns Anundshög och gamla Ångkraftverket med Kokpunkten, Domkyrkan och Skrapan.

Sätt av gott om tid för besöket eftersom det kan vara mycket trafik på spåren. Det är totalt 25 tågset som rullar på anläggningen.

Foto: Miniature Kingdom. Text: Marie Tillman