Ett hus fullt av upplevelser

0
246

I hjärtat av Norrköpings Industrilandskap, i den ikoniska fabriksbyggnaden Strykjärnet, ligger Arbetets museum. På våra sju våningsplan finns massor att upptäcka för stora som små. I sommar bjuder de på både nya utställningar och småskaliga familjeaktiviteter. Alltid fri entré.

Kul för alla åldrar

För familjer finns det massor att upptäcka på museet. Testa de olika detektivspår, en klurig aktivitet som är perfekt för det lilla sällskapet. Till hösten siktarmuseet på att återöppna sin Kreativa verkstad och inte minst Lilla Arbetets, den populära utställning för de yngsta. Något som passar alla åldrar är nya storsatsningen Jobblabb – ett färgsprakande upptäckarlabb med fokus på arbetslivet. Här får du möta Jobbhjältarna och testa dig själv. Vilken Jobbhjälte är du? Missa inte heller att ta en sväng till utställningen Hej robot! och hälsa på de sociala robotarna som väntar på att träffa dig. Och passa på att uppleva den prisbelönta utställningen Framtidsland!

Banbrytande foto och politisk illustration

Högst upp i Strykjärnet visas rykande aktuellt dokumentärfoto året om. 5 september öppnar den årliga Dokumentärfotosalongen här. 43 fotografer från hela Sverige visar sina verk på temat ”Kaos”. På plan 3 visas Med pennan genom glastaket, med 100 bilder från Women Cartoonists International Award – världens första internationella tävling för enbart kvinnliga och icke-binära politiska illustratörer.

Foto: Arbetets museum Text: Marie Tillman