Göteborgsoperan sänder Till glädjen

0
287

I väntan på att GöteborgsOperan åter kan öppna för publik ges operakonserten ”Till glädjen”. Konserten kan ses från lördagen den 29 augusti och två veckor framåt, digitalt och utan kostnad. Konserten kan ses på gofilm.se med start lördagen den 29/8 kl 12.30. Kan ses till om med den 12/9.

Den här höstsäsongen liknar ingen annan. I väntan på att få välkomna sin publik in i huset, sänder GöteborgsOperan en digital operakonsert.
Till glädjen är en konsert fylld av sång, musik och stark längtan. Konserten framförs av elva operasolister tillsammans med GöteborgsOperans kör och orkester under ledning av Henrik Schaefer. Bland annat ges stycken ur: Nabucco, Don Carlos, La traviata (Verdi), Norma (Bellini), Don Giovanni (Mozart), Barberaren i Sevilla (Rossini), Regementets dotter (Donizetti), Hoffmans äventyr (Offenbach), Tosca (Puccini) samt An die Freude ur Symfoni nr 9 (Beethoven)

Konserten avslutas hoppfullt i glädjens tecken med Beethovens An die Freude – Till glädjen.

Foto: Lennart Sjöberg Text: Redaktionen