Vardag – Dag för dag: Ulf Lundin på Stadsmuseet

0
224

Ulf Lundin tilldelades Lennart af Petersenspriset 2015. Nu visar Stadsmuseet hans fotografier tillsammans med 2017 års vinnare, Lars Epstein, utställningen pågår från 11 augusti – 11 oktober.

Ulf Lundin fångar i både stillbild och video de lika komiska som absurda situationer som uppstår mellan stadens invånare genom att lugnt och metodiskt betrakta och vänta har han utvecklat den dokumentära genrens form och uttrycksmöjligheter.

Om Ulf Lundin:

Ulf Lundin bor och arbetar i Stockholm och är född 1965 i Alingsås. Hans foton och filmer har visats på utställningar och festivaler över hela världen. Bland annat i samlingarna på Moderna Museet i Stockholm Hasselblad Center i Göteborg, Västerås konstmuseum och Kiasma Museum of Contemporary Art i Helsingfors.

Foto: Stadsmuseet Text: Marie Tillman