Nytt konstgalleri på Kvarnholmen i Kalmar

0
323

Galleri 28 startade som ett pop upp galleri i somras men nu tar Kalmar konstnären Johan Hjärtstrand över och öppnar nu Galleri 28 i egen regi 1 september. Konstgalleriet som ligger i centrala Kalmar på kvarnholmen kommer hålla i en handfull utställningar under hösten med konstnärer som har på något sätt förankring till Småland eller Öland. Första soloutställningen kommer presenteras inom kort med vernissage den 19 september.

Galleri 28 ställer ut samtidskonst av aktiva konstnärer. Konstgalleriet ligger på en av shoppinggatorna i centrala Kalmar på Kvarnholmen. Galleriet fungerar som en samlingsplats för kultur med utställningar och sammankomster och kurser i kroki och måleri. Johan Hjärtstrand, konstnär och gallerist startade Galleri 28 sommaren 2020.

Relaterade länkar