Kammarmusik på Musikaliska

0
277

Hösten 2020 ges en kammarkonsertserie för max 50 personer på Musikaliska, Nybrokajen 11. ”Hjärtakonserterna” är fikakonserter på fredagar med frilansartister och musiker ur Blåsarsymfonikerna som spelar allt från visor, nyskrivet och dansparty till julklassiker.

Med start den 2 oktober ges en serie kammarkonsterter. Först ur är Småbitar för kvintett med Blåsarsymfonikernas valthornist Staffan Lundén-Welden som presenterar musik av sin far Gunnar Lundén-Welden och sig själv. Musiken introduceras nära och personligt av Staffan som också bearbetat och arrangerat musiken. Visor, folkmusik och nutida toner spelar han tillsammans med Blåsarsymfonikernas Blåskvintett. Alla konserter ges i Musikaliskas stora vackra konsertsal med gott om plats och säkert avstånd för max 50 personer. Kaffe och bakelse ingår som serveras innan fredagskonserten. Hjärtakonserterna är framtagna av musiker i Blåsarsymfonikerna och av frilansartister i Länsmusikens utbud, med skräddarsydda program och personliga presentationer.

Den 23 oktober är det dags för Breath of the Mountains, magisk musik med klarinettisten Magnus Holmander och dragspelaren Irina Serotyuk med ett program från Sverige och Ukraina. De spelar musik av Magnus Holmander, Andrea Tarrodi, Svante Henriksson och Artern Nizhnik komponerad direkt för duon som gärna blandar in sceniska element som trolleri och magi.

Den 13 november blir det Dance party med Blåsarsymfonikernas saxofonkvartett med dansmusik i olika skepnader från folkdansmusik till nutida konstmusik. Musik bl a av Matthew Petersson och Mats Gothe.

Den 4 december bjuder Blåsarkapellet på Jul-Kul tillsammans med estradören Per-Olof Ukkonen. Svängiga tongångar av julklassiker utlovas såväl som allsång med knorr.

På bild: Magnus Holmander och Irina Serotyuk. Foto: Nadja Sjöström Text: Redaktionen