Höstglöd från Egmonts

0
282

Under de senaste två åren har Egmont mer än fördubblat sitt utbud av tecknade serier i bokformat. Bakgrunden är ett växande läsarintresse och ett ökat utbud av nya serier.

Höstens nyheter bjuder bland annat på efterlängtade uppföljare, en fransk succéserie och ett kärt återseende med två riktiga kultserier. Dessutom släpps inom kort de första två volymerna av ankgiganten Don Rosas exklusiva bokserie ”Don Rosa-biblioteket”.

Nedan följer ett urval av serieboknyheter för hösten 2020.

Norrsken 2: Vikingarna och Oraklet – av Malin Falch
Uppföljaren till den första boken i den hyllade och prisbelönta serieboken Norrsken – Resan till Jotundalen av Malin Falch. Ålderskategori: Barn & Ungdom 9-12 år.

Björnar – av Malin Falch
I denna fristående berättelse från Norrskens universum får du veta var den godmodige Björnar kommer ifrån och hur det kom sig att han blev en så god vän till Espen. Ålderskategori: Barn & Ungdom 9-12 år.                                                                                          

Djurslottet 1: Fröken Bengalore – av Xavier Dorison och Félix Delep
Fröken Bengalore är den första delen av fyra i serien om Djurslottet. Handlingen är löst baserad på George Orwells roman Djurfarmen från 1945 och är bitvis skrämmande aktuell. Ålderskategori: Vuxna.                                                                                                                                  

Silas Corey: Aquilamysteriet 1 och 2 av Fabien Nury och Pierre Alary. Året är 1917. Första världskriget rasar och oppositionen försöker störta regeringen. Ålderskategori: Vuxna.

Sorceline 3: Mitt hjärta söker svar – av Sylvia Douyé och Paola Antista. I denna tredje delen av den populära äventyrsserien med Sorceline får vi följa med på nya intriger på skolan för kryptobiologi, med magiska djur, älvor och vampyrer. Ålderskategori: Barn & Ungdom

Glaskulans värld 1 och 2: Resan till Pandoria och Cyprians hemlighet – av Carbone och Gijé
I serieromanen Glaskulans värld möter vi flickan Linnea, som en dag får en magisk spelkula av sin pappa. Kulan leder henne till en magisk värld, där sökandet efter hennes försvunna mamma tar sin början. Ålderskategori: Barn & Ungdom

Don Rosa-biblioteket 1 och 2: Solens son och Åter till avskyvärd
Don Rosa är idag världens mest hyllade Kalle Anka-tecknare. Som barn inspirerades han av Carl Barks klassiska äventyr och idag är Rosas egna serier älskade av stora som små. Don Rosa-biblioteket samlar alla Rosas Disneyserier i totalt tio böcker, kompletterade med ett fylligt extramaterial. Bok 1 släpps den 25 september och bok 2 i december. Ålderskategori: Barn & Ungdom, Vuxna

Åsa-Nisse: Nu blåser vi fjärsman – av Pidde Andersson och Patrik Norrman
Få svenska figurer är så älskade och ständigt aktuella som Åsa-Nisse. Manusförfattaren Pidde Andersson och tecknaren Patrik Norrman började 2016 skapa nya Åsa-Nisse-serier med modern prägel, och här samlas ett urval av deras sjövilda äventyr i en lyxig hyllningsbok.

Ålderskategori: Vuxna

Bacon & Egg: Serverat och klart – av Patrik Norrman
Ett kärt återseende av Patrik Norrmans ikoniska serie, som tidigare har gått i tidningarna Bacon & Ägg och Herman Hedning. Boken innehåller en späckad samling hisnande och osannolikt galna äventyr, med vännerna Bacon och Egg. Ålderskategori: Vuxna