1-10 oktober ÖRJAN ANDERSSON OCH HELENE BILLGREN (SWE) PROMISE LAND

0
273

Han har aldrig arbetat med en bildkonstnär. Hon har aldrig jobbat med dans. I ”Promise land” ska nu Örjan Anderssons och Helene Billgrens två världar tills sist mötas i en föreställning med drastisk humor mot en mörk klangbotten.

Utgångspunkten för Promise land är Helene Billgrens konstnärskap. Hennes bildvärld tar plats i scenografi och kostym, och allt detta får sedan gestaltning genom dansarna Jenny Nilson och Brittanie Brown.

Temat är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av konstinriktningar som surrealism och dadaism. Det är ett ordnat kaos, där det skavda och kantiga lyfts upp och misstagen blir en tillgång.

På scen ser du Jenny Nilson, tidigare premiärdansös vid Kungliga baletten och Brittanie Brown, utbildad på Juillard School, New York. Brittanie har under de senaste åren varit knuten till Skånes Dansteater. Andersson Dance, denna gång i samproduktion med Riksteatern, är åter på Dansens Hus efter förra årets hyllade gästspel av “Prelude – Skydiving from a dream” med Scottish Ensemble. Denna gång i ett verk i det intima formatet på lilla scen.