Halloweenlov på Nordiska museet

0
237

Höstlov är Halloweenlov på Nordiska museet. Hela veckan bjuds barnfamiljer och halloweenfirare in till interaktiva upplevelser för alla åldrar.

Dagtid under hela lovet 24 oktober till 1 november har Lekstugan och Tidsvalvet öppet för besök och museet är fullt med rysmysiga, spännande och lärorika upplevelser. Här kan man lösa kluriga uppdrag, lyssna på spökhistorier och skapa halloweendekorationer i museets nya ateljé.

Halloweenlovsprogram:

 • Söndag 25/10 & söndag 1/11: Skaparverkstad för barn och familj
  Halloweenslöjd med spöklika spindelnät! Vi skapar halloweendekorationer i Nordiska museets nya vackra ateljé. Från 8 år i vuxens sällskap. Kräver förköpt biljett. 
 • Varje dag hela lovet 24/10–1/11: Lekstugan
  Alla dagar kl. 11-15. Res tillbaka till 1890-talet och prova på livet på en gård på landet! Lekstugan är öppen under trygga former och anpassat efter rådande rekommendationer. För att besöka Lekstugan förköper du biljett till ett lekpass med en specifik starttid. Varje pass är en timme långt och har ett begränsat antal platser. Passar från 5 år.
 • Alla dagar kl. 10-17: Tidsvalvet
  Gör dig redo för en resa i tiden! Genom en magisk portal kliver du rakt in i barnens historia. Inför ditt besök förköper du biljett till ett tidspass med en specifik starttid. Varje pass är 90 minuter långt och har ett begränsat antal platser. Från 8 år.
 • Alla dagar kl. 10-17: Familjespår
  Lös uppdrag tillsammans i Nordiska museets utställningar och vrår. Bli en Tidsdeckare och hitta den försvunna marsipanfiguren, ta med familjen på Uppdrag: Arktis eller leta gömda ledtrådar i Jakten på det hemliga ordet. Passar från 5 år i vuxens sällskap. Ingår i entrén.
 • Alla dagar kl. 10-17: Barnens audioguide
  Upptäck spännande föremål och historia! En mallig Gustav Vasa reser sig från sin tron i Stora hallen och följer med på en rundvandring i museets utställningar. Passar från 5 år. Ingår i entrén.

Kvällsevenemangen Natt på Nordiska museet är utsålda