Göteborg Film Festival Prisma öppnar popup-bio i Nordstan på höstlovet

0
273

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalens barn- och ungdomsfestival som erbjuder barn och unga kvalitetsfilm från hela världen. Prisma kommer att arrangeras 22 – 26 oktober på biograf Draken och i år även i Nordstan lagom till höstlovet.

– Vi är väldigt glada över att Göteborg Film Festival Prisma 2020 flyttar in på Nordstan och att vi där kan erbjuda gratis bio för alla unga filmälskare, säger Mirja Wester, VD, Göteborg Film Festival. 

På biograf Nordstan visas tio av de senaste årens bästa barnfilmer och alla visningar är gratis, förbokning behövs inte utan biljetterna hämtas ut samma dag i Nordstan.

-Publiken i Nordstan kommer kunna ta del av ett fint filmprogram bestående av ett kortfilmspaket, två dokumentärer om sportsatsande ungdomar och hela fyra långfilmer, säger Andreas Degerhammar på Göteborg Film Festival.

Självklart följs Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande avstånd och antal personer i popup-biografen.

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för alla som är 0 år till 15 år. Prisma drar igång lagom till höstlovet på biograf Draken, i Nordstan och på Angereds bio i Göteborg. Ute i regionen arrangeras även visningar på Röda Kvarn i Borås, Tollereds biograf, Bio Vågen i Lerum och Bio Göta Lejon i Götene. Det går också utmärkt att arrangera sin egen Prismafestival hemma eller i skolan genom att köpa ett digitalt filmpass.