Marit Bergman till Vara Konserthus i november

0
240

Poplegendaren Marit Bergman kommer till Vara Konserthus den 13 november. Det blir en liten och intim konsert där nyskriven musik blandas med äldre låtar från hennes repertoar. 

Marit Bergman debuterade som soloartist 2002, tog det svenska musiklivet med storm och har sedan dess belönats med såväl Grammisar och P3-guld statyetter och inspirerat en ny generation av kvinnliga artister. Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Förutom musikskapandet är Marit skribent och var en av grundarna till Popkollo.

”Ingen vet hur länge det här tillståndet tänker hålla i sig. Jag håller nästan på att glömma bort vem jag är, så jag behöver, på de sätt som nu är möjliga, komma igång med att göra det jag egentligen gör. Alltså: skriva mina låtar, spela dem för människorna. Nu har jag tillverkat ett gäng sånger som vill komma ut på en liten rastningspromenad för att bli verkliga. En sång handlar om bävrar. Den är allvarligt menad men är väldigt svår att sjunga utan att råka skratta, eftersom den handlar om bävrar. Men jag ska göra mitt absolut bästa.” Marit Bergman