Åke Ericsons Non Grata gästar Sundsvalls museum

0
225

Aktuella tillfälliga och fasta utställningar
Förutom tillfälliga utställningar finns även åtta fasta eller delvis fasta utställningar att ta del av på Sundsvalls museum. Alltid fri entré. Välkommen!


Mer om Non Grata
Läs mer om utställningen på sundsvall.se/nongrata

Den rikskända fotografiska utställningen Non Grata (icke önskvärd) ställs ut i Sundsvall under perioden 10 oktober 2020 – 3 januari 2021.

Åke Ericsons utställning skildrar livssituationen hos några av de tolv miljoner romer som bor i Europa. Hans mål med den här fotoserien är att gå bortom klichébilden av romerna. Han vill inte bara visa förtrycket och misären som många romer lever i. Han vill också berätta om de romer som är integrerade i det europeiska vardagslivet. Medan han fotograferade i Europa började fattiga romer från Rumänien och Bulgarien att tigga på gatorna i hans hemstad Stockholm. Han hoppas att hans bilder kan hjälpa dig att förstå varför.