”Återsläpp” av NEMIS banden på Sweden Rock Festival 2021

0
247

Nu gör vi ett ”återsläpp” av de åtta band som egentligen skulle spelat på Studiefrämjandets scen Nemis (New Music in Sweden) på Sweden Rock Festival i somras (men blev inställt pga. coronapandemin).

Nu kommer banden istället kunna spela på Nemis scenen på Sweden Rock Festival torsdagen den 10/6 2021. Vi kommer fortsatt följa utvecklingen kring pandemin och alltid följa folkhälsomyndigetens riktlinjer. Håll därmed utkik på www.swedenrock.com för senaste uppdateringar kring Sweden Rock Festival i sommar.

2021 är 15:e året i rad som Studiefrämjandets scen Nemis på Sweden Rock Festival arrangeras. Hälften av de utvalda banden ska vara jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Ett mål som nu uppfylls ännu en gång. Nemis är sedan länge ett självklart inslag på många svenska festivaler, scenen på Sweden Rock Festival är också den mest långlivade av alla och sker i sommar i Norje, Sölvesborg.

– Det känns jättekul att vi nu äntligen får presentera årets line-up säger Emma Heimersson, utvecklingsledare för musikverksamheten inom Studiefrämjandet. Vi har fått ihop en grym blandning av olika subgenres och dessa är verkligen bevis på att hårdrocken fortfarande lever och frodas!

-2021 firar Nemis 15-årsjubileum på Sweden Rock, och i sommar viker vi åtta speltider på torsdagens Sweden Rock Festival till Nemis-band. Detta är vårt sätt att hjälpa nya och ”upcoming” band som vill visa upp sig för hårdrockspubliken och jag upplever att den fortfarande är ett väldigt populärt inslag på festivalen, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice VD på Sweden Rock Festival.