​50 år i kulturföremålens tjänst

0
940

Världskulturmuseerna, Riksantikvarieämbetet och Svenska Unescorådet bjuder in till digitalt seminarium med anledning av 50-årsjubileet för Unescos konvention mot illegal handel med kulturföremål.

14 november kl 14:00 öppnar seminariet av kulturminister Amanda Lind och under dagen kommer Svenska Unescopriset delas ut till kulturarvsjournalisten Khazar Fatemi.Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla.

Medverkar: Bland annat: Amanda Lind, Sveriges kulturminister och representanter från Unesco, Interpol, Statens museer för världskultur, med flera.

Världskulturmuseerna omfattas av verksamhet på Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt på Världskulturmuseet i Göteborg, där också myndigheten har sitt säte. Tillsammans ansvarar Världskulturmuseerna för 460 000 föremål och många berättelser – en stor del av det internationella kulturarv som finns i Sverige.