Sista chansen att uppleva Höstljus

0
294

Varje kväll fram till 15 november bjuder Sofiero in till en stämningsfull, upplyst park i höstskrud.Varje kväll fram till 15 november bjuder Sofiero in till en stämningsfull, upplyst park i höstskrud.

Under Höstljus kan besökarna gå en rogivande promenad, pausa med en kaffe eller varm choklad ute i parken och njuta av en stunds avkoppling utomhus. Sofiero slott är vackert upplyst och träden skiftar i rött, blått och lila. Nere i ravinen lyser lampor i takt med stämningsfull musik och i Sagoskogens förtrollande värld kan barnen ge sig ut på reflexjakt.

Slottsbutiken och café Glasverandan har öppet dagligen klockan 16-21. Restaurangen har öppet under begränsade tider. Det finns även möjlighet att köpa varma och kalla drycker samt grillad korv ute i parken.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.