Emilio Ingrosso – en livsdröm går i uppfyllelse

0
357

Emilio Ingrosso 55 år presenterar nu för första gången sin egenskapade musik för den breda massan.

“Jag har sedan barnsben i Tensta haft den här besattheten av att skapa nästan filmisk musik”,  säger Ingrosso.

SENSI är ett symfoniskt verk på 7,5 minuter och början på en ny musikalisk resa som kommer följas av fler verk inom denna genre.
“Varje komposition har ett tema och en självklar förhoppning i att beröra lyssnaren med livets anslag i varje musikalisk frasering”,  menar kompositören.

Ingrosso fortsätter, ”Jag har kämpat så länge för detta och det känns nu angeläget att våga gå för min stora dröm. Förutom mina barn och min familj så har min musik alltid varit och är min största passion. Jag är så stolt att jag äntligen tagit steget att satsa och är så oerhört glad för all den respons jag hittills fått”

Vid sidan om mitt intresse för dans, mat och inredning har jag alltid haft en förkärlek till denna musikaliska genre. Genom hela mitt liv har jag komponerat låtar men aldrig riktigt haft vare sig självförtroende eller självkänsla att släppa något ordentligt offentligt. Men i takt med tiden, bortom jante och med massor av support från min familj känner jag att det är nu eller aldrig”,  säger Emilio Ingrosso.

”Jag anser att man skall känna musik, inte bara lyssna. Och jag har alltid inspirerats av filmmusik. Självklart kan jag inte låta bli att nämna tex Ennio Morricone. Jag har alltid drömt om att göra orkestrerad symfonisk musik där varje ton har en mening och där varje tangentslag blir starkare än ett hjärtslag.”