Nya tider på Fotografiska museet

0
304

Grundarna av Fotografiska museet, bröderna Jan och Per Broman, slutar efter tio år. Fotografiska grundades 2010 i Stockholm av bröderna. Sedan dess har filialer öppnat i New York och Tallinn, nästa år planeras ytterligare en filial i Berlin.

Per Broman har sedan starten arbetat i och med museiverksamheten och är idag vd för Fotografiska i Stockholm. Nu lämnar han uppdraget, bara några månader efter brodern Jan Broman.

— Att sluta som vd på Fotografiska var såklart inte ett beslut jag fattade över en natt. Jag känner mig färdig med att jobba operativt i en så mogen verksamhet som Fotografiska och min entreprenörssjäl längtar efter att starta upp något nytt, säger Per Broman i ett pressmeddelande.

Elin Frendberg har tidigare bland annat varit VD för Swedish Fashion Council samt arbetat med affärsutveckling, strategi och hållbarhetsfrågor. Hon är idag Marketing & Experience Director på Fotografiska och gör sin första dag som VD på Fotografiska den 10 november 2020. Förutom att navigera museet säkert genom krisen med Covid-19 vill Elin Frendberg driva Fotografiska att bli en magisk och egensinnig plats för den mest intressanta konsten, maten och de stora frågorna.