Malmö Live ställer om igen – välkomnar publiken till det digitala konserthuset

0
241

Malmö Live Konserthus planerar nu för att kunna erbjuda fortsatt streaming av konserter och arrangemang under november och december, med fri entré. Vid sidan om streamingen av MSO:s torsdagskonserter blir det nystart imorgon onsdag 18 november med livesänd morgonkonsert kl 08:15 (PAUS) Baby Sage. 

Den nya publikrestriktionen (om max 8 personer vid samlingar) som regeringen fattar beslut om denna vecka gör att Malmö Live på nytt ställer om verksamheten och gör förändringar i utbudet. Då kan konserthuset under dessa nya och coronasäkra förhållanden fortsätta bjuda på musik till musikälskare i Malmö, Skåne och världen. Närmast pågår en intensiv omplanering av konserter och arrangemang som skulle ha genomförts på Kanalscenen och i Kuben, det vill säga det coronaanpassade utbud som Malmö Live erbjudit sedan den 1 september (för en publik på 50 personer) vid sidan av all livestreaming av Malmö SymfoniOrkesters torsdagskonserter.

Ambitionen är att i det digitala konserthuset på malmolive.se försöka erbjuda livestreaming av en rad olika konserter och arrangemang. Denna vecka livestreamas konserter på onsdag och torsdag, medan utbudet för kommande veckor förväntas bli klart senare i veckan. 

-Redan tidigt i våras ställde vi om och började streama MSO:s konserter och vi byggde det digitala konserthuset. Här upplever vi ett oerhört stort intresse, glädje och engagemang hos publiken som är med oss: man chattar, mailar och kontaktar oss om hur mycket streamingen betyder för dem. Och vi märker att dessa konserter också lockar en helt ny publik, säger Maria Frej, VD och konserthuschef. 

-Nu tar vi på nytt fram fler digitala musikerbjudanden precis som vi gjorde i våras, till exempel med våra morgonkonserter på onsdagar. Vi hoppas att många tar chansen att njuta av musiken som inte minst under denna svåra tid känns särskilt viktig. Framför oss ligger också julen, där många brukar samlas kring musiken på olika sätt – detta vill vi självklart gärna bidra med från Malmö Live.

Exakt vilka konserter och arrangemang som kommer att livestreamas med fri entré, eller spelas in för senare visning, meddelas efterhand som det blir klart. Programmet uppdateras på hemsidan malmolive.se samt på Malmö Lives och MSO:s sociala mediekanaler.

Onsdag 18 november kl 08:15 Livestream: (PAUS) Morgonkonsert med Baby Sage
https://malmolive.se/program/paus-morgonkonsert-baby-sage