Tristan och Isolde blir digital

0
265

Nu har alla som missade Tristan och Isolde på Folkoperan möjlighet att se den hemma i soffan. Den 27 – 29 november tillgängliggörs den via Folkoperans hemsida. För att finansiera inspelningen tar Folkoperan ut en streamingavgift på 100 kr/biljett. Köp din streamingbiljett senast den 26 november.

Det berömda Tristan-ackordet i början av Tristan och Isolde inleder operan och dess oändliga vågor skapar en pendelrörelse mellan ljus och mörker, ideal och verklighet och inte minst mellan kärleken och döden. Kärleken blir till drog och längtan efter det fullständiga närmar sig längtan efter det totalitära. Det är en kärlekshistoria som värker fram i ett intensivt kammarspel där stegringen når sin absoluta klimax först i operans sista ögonblick.

Tristan och Isolde hade premiär på Folkoperan 14 och 15 oktober men pga pandemin tvingades teatern att lägga ned produktionen efter enbart 10 föreställningar.

Köp din stremingbiljett för 100 kr via Folkoperans biljettkassa: www.folkoperan.se senast den 26 november. Inspelningen är tillgänglig den 27 nov kl. 14.00 – 29 nov kl 23.00.