GöteborgsOperans scenkonst klappar

0
179

Daglig julkalender, öppen repetition med danskompaniet, musikalisk pratshow med inbjudna gäster, jul- och nyårshälsningar inifrån operahuset – och så en hel helg med Siegfried, den tredje delen i Wagners Nibelungens ring. GöteborgsOperans digitala decembersalong är en fullmatad julstrumpa med scenkonstklappar. Inget log-in, inga avgifter.

På GöteborgsOperans sajt gofilm.se kommer man bland annat att kunna spana in Spotlight, en musikalisk pratshow om väntan och längtan eller hänga med in i repetitionssalarna för en inblick i dansarnas vardag, när de repeterar en uppdaterad version av det energiska dansverket Contemporary dance.

De bjuder också på en maffig Wagnerhelg, med operan Siegfried – en akt i taget under tre dagar eller hela operan den sista dagen. På Facebook öppnas en lucka per decemberdag i GöteborgsOperans julkalender med hälsningar fram till julafton. Vi kröner sedan december (och säger hej då till ett år vi aldrig glömmer) med jul- och nyårshälsningar med sång, musik och dans.

DIGITAL LUCKÖPPNING I JULKALENDER
1–24 december: Julkalender på GöteborgsOperans Facebooksida. Ny lucka publiceras varje dag.

FÖLJ MED IN I DANSSTUDION
11 december kl 20: Öppen repetition av Contemporary dance: Följ en repetition av en uppdaterad version av Hofesh Shechters energiska dansverk (som kommer att visas tillsammans med Kenneth Kvarnströms 12 songs, en världspremiär med Ane Brun, GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester, i januari). Kan ses t.o.m. 31 december.

PREMIÄRSAMTAL INFÖR SIEGFRIED
12 december: Fördjupande samtal inför Siegfried, inklusive digitalt föreställningsprogram att bläddra i. Kan ses t.o.m 20 december.

SPOTLIGHT – EN MUSIKALISK PRATSHOW – MED GÄSTERNA KLARA ZIMMERGREN OCH KENT WISTI
13 december: Ämnet för premiäravsnittet av GöteborgsOperans egen pratshow är väntan och längtan – två fenomen som genomsyrar våra liv under pandemin. För att hjälpa oss hantera frustrationen har vi bjudit in Klara Zimmergren och Kent Wisti, båda välkända för förmågan att hitta det roliga i det tråkiga och trasiga. Dessutom körsång och smakprov ur musikalen Cabaret och Wagners opera Siegfried. Programledare: operasolist Åke Zetterström. Kan ses t.o.m. 23 december.

SIEGFRIED
18–20 december. Eftersom GöteborgsOperan är stängt för publik på grund av rådande pandemi, ges Siegfried, den tredje delen av Wagners Nibelungens ring, digitalt. Operan sänds akt för akt helgen 18 till 20 december. Man kan alltså se en akt om dagen eller alla tre akterna i ett svep på söndagen.

  • Akt 1 kan ses fr.o.m. fredag 18 december t.o.m. söndag 20 december.
  • Akt 2 kan ses fr.o.m. lördag 19 december t.o.m. söndag 20 december.
  • Akt 3 kan endast ses söndag 20 december.

Mer om Siegfried här: https://sv.opera.se/forestallningar/siegfried-2020-2021/

JUL- OCH NYÅRSSÄNDNINGAR FRÅN GÖTEBORGSOPERAN
23 december: Julstjärnor – solister, kör, dansare och musiker i en stämningsfull stafett genom operahuset. Kan ses t.o.m. 27 december.
29 december: Nyårsglitter – med ett musikaliskt och dansant fyrverkeri lämnar vi 2020 med förhoppning om ett ljusare 2021. Kan ses t.o.m. 3 januari 2021.