Digital premiär av Ravinen på Örebro Teater

0
260

Föreställningen Ravinen, av den palestinske stjärnregissören Amir Nizar Zuabi, får nu digital premiär på Örebro Teater Play. Föreställningen finns tillgänglig på teaterns playkanal mellan 15/12–31/1. 

Föreställningen Ravinen är ett romantiskt drama och en moralfilosofisk thriller, skriven och regisserad av Amir Nizar Zuabi. I huvudrollerna ser vi Lisa Werlinder och Othman Othman. Föreställningen samproduceras av Örebro Teater i samarbete med Riksteatern och hade premiär i Stockholm den 13 november. 

Nu får föreställningen digital premiär. 

Föreställningen utspelar sig djupt inne i en skog, någonstans i Europa där en grupp arbetare, immigranter från hela världen, lägger en optisk fiber genom en djup ravin. Jobbet är farligt, vädret är hårt och spänningar börjar byggas upp mellan arbetarna och deras till synes välmenande chef.

När chefens framgångsrika fru kommer på besök uppstår något mycket farligt. En livsfarlig romantik och ett brinnande maktspel sätts igång. Känslor och lojaliteter hamnar i konflikt och skapar en spiral av händelser som inte går att stoppa. Allt står på spel. Och alla har allt att förlora.

Amir Nizar Zuabi är en av världens mest hyllade och eftertraktade dramatiker och regissörer. Amir har återkommande regisserat på prestigefyllda teaterhus världen över, så som Royal Shakespeare Company, Teatro Colosseo i Rom, Opera Vlaanderen i Antwerpen och Young Vic Theatre i London. Han är också grundare och konstnärlig ledare för teaterkompaniet Shibur Hur i Palestina.

När: Digital premiär 15 december, kl. 18.00 (textad och syntolkad version släpps 18 dec)
Var:  Örebro Teater Play
Manus och regi: Amir Nizar Zuabi
Medverkande: Isa Aouifia, Ibrahim Faal, Linus Lindman, Othman Othman, Nikolai von Schlippenbach, Lisa Werlinder