Jan Malmsjö återvänder till Nöjesteatern i Malmö

0
236

Jan Malmsjö återvänder till Malmö!

Vi har den stora glädjen att meddela att Jan Malmsjö återvänder till Nöjesteatern i Malmö i Nöjesteaterns jubileumsoperett Glada Änkan med premiär hösten 2021!

Jan Malmsjö är en oerhört inspirerande person och det är väldigt roligt att han vill jobba i Malmö i höst, berättar Julius Malmström som driver Nöjesteatern och Julius Production. Han fortsätter: Janne har ju sitt ursprung i Malmö och spelade sina första föreställningar på Malmö Barnteater i Folkets Park. Vi kommer att välkomna Janne hem till Malmö med öppna armar.

Malmsjö har vid flera tillfällen medverkat i uppsättningar på Nöjesteatern. 1996 spelade Malmsjö rollen som Professor Higgins i My Fair Lady. Han medverkade senast på Nöjesteatern i musikalen Legally Blond 2011 och dessförinnan som Toddy i Victor/Victoria 2003, en roll han tilldelades han utmärkelsen Guldmasken för.

1992 spelade Jan Malmsjö Greve Danilo i Malmö Operas uppsättning av Glada Änkan och nu ska han alltså återigen ta sig an detta smycke av operetter. Denna gång under ledning av regissören Anders Aldgård, som mycket pricksäkert har rollsatt Jan Malmsjö som den lättsamme och muntre Monsieur Lapidius.

Och vilket gäng Malmsjö kommer att spela med på Nöjesteatern i Malmö,

Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari, spelas av Frida Engström som har en av föreställningens huvudroller. Frida har tidigare medverkat i stora uppsättningar på Göteborgs Operan, Folkoperan i Stockholm, Malmöoperan och Wermlandsoperan och många fler.

Den mörke och vackre Greve Danilo Danilovitj, spelas av Thomas Järvheden, mest känd som den musikaliska ståupp komikern i ”världsklass”. Thomas debuterade 2017 som musikalartist i de ”De trumpna fruarna” (Make Shakespeare great again). 2018/2019 spelade Thomas Järvheden den manlige huvudrollen i musikalen Annie på Malmö Nöjesteater där både publik och recensenterna jublade åt hans roll.

Rollen som Nattklubbsägaren Emanuell, görs av Lars-Åke Wilhelmsson, som varit synlig i vimlet sedan 1992 med sin populära karaktär Babsan. Turnerat med After Dark, medverkat i åtskilliga föreställningar och TV framträdanden. Lars-Åke har tidigare spelat Glada Änkan tillsammans med Sven Mellander och Rickard Söderberg, då som bordellmamman på Ystad Teater.

Regi: Anders Aldgård

Producent: Emelie Löfmark – emelie@juliusab.se