Borlänge planerar för Alive Festival

0
279

En ny festival ser dagens ljus under 2021. Alive Festival är Borlänges nya festival som är planerad till den 8–10 juli 2021. Med trygga villkor på biljetter och lokala samarbetspartners ser man fram emot en festivalsommar nästa år. 

Arbetet har tagit väldigt lång tid med de förutsättningar och den osäkerhet som råder nu men man drömmer, tror och hoppas på att man kan genomföra festivalen under 2021. 
– Annars kommer vi igen 2022. Vi ser långsiktigt på vår satsning i Borlänge och vi tror på kommunen som en naturlig evenemangs-stad, säger festivalgeneralen Patrik Ekman.

Namnet Alive kommer från känslan man vill förmedla. Känslan när man står i publikhavet och förtrollas av sin favoritartist. Glädjen och energin som skapas när människor möts tillsammans och nya oförglömliga minnen skapas. Området kommer vara på grönområdet intill Hagakyrkan och vara dimensionerad för 10 000 besökare per dag. Festivalen kommer få fyra scener och målbilden är att boka folkligt och för en bred publik.
– Vi vill att så många som möjligt ska hitta något som tilltalar dom på denna festival. Vi vill växa sakta och säkert och inte ta på oss för stor kostym för fort, vi satsar för att finnas i Borlänge under många år framöver säger Patrik Ekman.

Garanterad återbetalning på biljett

En av de största nyheter idag är att arrangören har, tillsammans med biljettföretaget Tickster, tagit fram en ny typ av biljett som är garanterat fullt återbetalningsbar i det fall festivalen inte går att genomföra 2021 på grund av rådande pandemi. Konceptet kallas ”Tryggt biljettköp” och finns på alla biljetter som släpps.
– En av våra viktigaste värderingar är att våra besökare och biljettköpare ska känna sig trygga. I den orostid som finns idag där vi inte vet hur festivalsommaren 2021 blir så vill vi förmedla trygghet för alla de som väljer att tro på framtiden och det fantastiska musik- och kulturliv som finns i Sverige, säger Patrik Ekman.

Oavsett vilken biljett man köper så är man garanterad full återbetalning om festivalen blir inställd. Köpet görs via biljettföretaget Tickster eller via hemsidan www.alivefestival.se

– Det kommer bli en bra lineup för 2021, med totalt 30–40 akter, vi har signat några artister redan och väntar in fler besked efter årsskiftet, men vi släpper allt samtidigt under nästa år, säger Patrik Ekman.

Samarbete med kommunen

Arrangörerna har blivit väldigt väl mottagna av kommunen och ser möjligheterna att samverka som goda. 
– Borlänge är en fantastisk evenemangs-stad och vi ser samarbete med Borlänge kommun som självklart, kommunen har tagit emot oss väl och hjälpt oss att komma framåt, säger festivalgeneralen Patrik Ekman.

Patrik Ekman avslutar med att han är väl medveten om den osäkerhet kring vad som man får och inte får göra nästa sommar. 
– Vi vill tillsammans med branschen ta fram trygga och säkra festivaler, och även säkra biljettköp. Man ska känna sig trygg att besöka vår festival. Vi jobbar för, drömmer och har visioner om, en festivalsommar 2021. Det ligger i våra grundvärderingar att alltid vara positiva för framtiden.