Mordet i Nürnbergbryggeriet: ett live-streamat program med Staffan Hellstrand!

0
230

Konserten kan ses online på Staffan Hellstrands facebook-sida samt hemsida torsdag den 14 januari kl 19:00.Staffan Hellstrands senaste album ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” är ett tema-album som berättar historien om drängen Carl Pehrsson som kom till Stockholm 1835.

Han blev svårt misshandlad av sin arbetsgivare på Nürnbergbryggeriet i Stockholm, Enligt tidens lagstiftning kunde en arbetsgivare göra så utan att bli straffad.

Till slut fick Carl Pehrsson nog och slog ihjäl sin arbetsgivare,Sex dagar senaregreps Carl Pehrsson och halshöggs på Skanstulls galgbacke i augusti 1836.

Kring denna historia har Staffan skrivit och spelat in 13 sånger.

De framförs i programmet i vilket vi även får besöka Nürnberghuset på Södermalm, platsen där historien utspelas.

Under konserten kommer publiken att kunna ställa frågor som Staffan svarar på i slutet av programmet.

Han kommer även att spela några sånger ur sin tidigare låtskatt och vi pratar om den självbiografiska boken ” Du går alltid ensam” -texter 1985-2020– Han är unik. Han är det för att han är en av de mycket få manliga svenska musikdiktare som varken poserar eller ber om förlåtelse. Jag är övertygad om att han bara göra det han kan göra, och det blir vackert oförställt och gripande / Lars NorénProgrammet är det första i en ny musikserie som presenteras av Produktionsbolaget MTA Production och programledare är Hilda Sandgren.