Dramaten Play

0
247

På Dramaten Play finns nu ett trettiotal produktioner som kan ses kostnadsfritt, bland annat Bortbytingen, Utvandrarna, Liv Strömquist tänker på dig och Furstinnan av Amalfi.

Idag inleds Lessingtage 2021 Digital: Stories from Europe en digital teaterfestival som arrangeras i samarbete mellan Dramaten, Thalia Theater i Hamburg och teaternätverket Mitos21. Mellan den 20 och 31 januari sänds inspelade föreställningar från elva europeiska teatrar via Dramatens hemsida.

–Det är såklart fortsatt oerhört tråkigt att inte kunna bedriva vår konstform i själva sin essens med att möta publik live i ett rum. Men vi fortsätter på alla sätt att få ut innehåll till vår publik i alternativa format. Dessutom pågår arbetet för fullt med planering för en framtid post pandemin, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

När regeringen aviserar att reglerna ändras och det blir tillåtet att ha en publik om minst 50 personer i salongen kan Dramaten snabbt släppa biljetter till föreställningar. De pjäser som står först på tur att visas är Maj efter Kristina Sandbergs romansvit i regi av Ellen Lamm, Ada Bergers uppsättning av Liv Strömquist tänker på sig själv och Michael Thalheimers Elektra.