Strömma jazzkonserter när du vill på Musik i Syd Channel!

0
232

På Musik i Syd Channel kan man hitta konserter, reportage, intervjuer, festivalnedslag och annat material från många av de miljöer som Musik i Syd är engagerade i. Gratis och utan inloggning.

– I tider av kris och oro skänker kulturen oss hopp och gemenskap. Just nu behövs musiken mer än någonsin. På channeln kan du se en konsert, komma bakom scenen eller närmare en artist eller kompositör, säger Musik i Syds vd Susanne Rydén.

Channeln inleder året med att flirta lite extra med alla jazzrävar. Lyssna t.ex. på en exklusiv konsert med legenden Bobo Stenson och hör Bobo berätta om sitt liv som artist i ett nära samtal mellan honom och musikern Miriam Aïda.

Du kan också drömma sig bort till sydligare breddgrader genom konserten med ensemblen La Strada som tolkar Federico Fellinis världsberömda filmsoundtrack. Musiken skrevs av Nino Rota, Fellinis parhäst. Om man inte vill ”resa” fullt så långt söderut kan man stanna i Ystad där nordens mesta jazzfestival, Ystad Sweden Jazz Festival, mot alla odds arrangerades förra sommaren. Hela sex stycken av dessa festivalkonserter kan avnjutas i efterhand.

Influerade av några av vår tids största musiker tolkar Miriam Aïda, med sina bekanta bossanova-rytmer, David Bowies låtskatt i konserten Loving The Alien och Isabella Lundgren gör jazztolkningar av Bob Dylan. 

Njut av detta och mer därtill på Musik i Syd Channel

https://www.musikisydchannel.se/sv/genres/jazz-sv/

FOTO: Isabella Lundgren