Bonniers Konsthall förlänger utställningarna med Ann Böttcher och Jacqueline Hoàng Nguyễn till den 23 maj

0
191

Bonniers Konsthall är otroligt glada för det fina mottagande och stora intresse som publik och kritiker har visat för de pågående utställningarna med Ann Böttcher, Verk 2000-2020, och Jacqueline Hoàng Nguyễn, Untitled (Entitled). Sedan utställningarna öppnade i februari har vi tagit emot ett begränsat antal besökare, men i hopp om att gradvis kunna öppna för fler förlängs de fram till den 23 maj. Vi hoppas att det ska ge fler besökare chansen att under trygga förhållande få upptäcka dessa två viktiga konstnärskap.

Stort tack till konstnärerna, långivare och samarbetspartners som möjliggjort en förlängning.

Med anledning av förlängningen sker även vissa förändringar i utställningsprogrammet för 2021. Soloutställningen med Turnerprisvinnande konstnären Lawrence Abu Hamdan som skulle öppnat senare i vår skjuts fram till hösten, med öppning den 31 augusti. Den planerade utställningen med konstnärsduon Cooking Sections flyttas fram ett år, från augusti i år till samma period 2022. Mer information om utställningsprogrammet för 2022 kommer inom kort.Förändrat utställningsprogram 2021


Ann Böttcher, Verk 2000-2020

Visas fram till den 23 maj

Bonniers Konsthall presenterar stolt den allra första retrospektiven med Ann Böttcher, ett av Sveriges viktigaste konstnärskap. Böttcher har framförallt uppmärksammats för sina minutiöst utförda blyertsteckningar. Under åren har hon även intresserat sig för textilt hantverk där vävnad, och särskilt skandinavisk vävteknik, fått ta allt större plats. I utställningen Verk 2000-2020 får man för första gången möta konstnärskapet över tid och tillfälle att upptäcka de underliggande frågor som ställs i verken: om ideologi, kontroll och identitet, i form av porträtt av andra men också sig själv. Läs mer.