Årets pristagare i Eslöv hyllas på digital gala med Mark Levengood

0
211

På torsdag den 11 mars sänds Eslövs årliga prisgala som hyllar föreningar, eldsjälar och kreativa personer i kommunen. Galan leds av programledaren, författaren och journalisten Mark Levengood.

I pandemins spår blir det i år en helt digital gala som sänds via Eslövs kommuns Youtube-kanal den 11 mars klockan 19–20. Galan är gratis att titta på och det går bra att se den i efterhand.

Mark Levengood är konferencier, prisutdelare och berättar Eslövskuriosa och anekdoter – allt med sin egen alldeles speciella charm.

Mark Levengood har antikroppar och kan därför inte smitta andra med corona. Det betyder bland annat att han utan risk kan intervjua och samtala med pristagarna.

Priser i sju kategorier

Prisgalan blir en festlig timme med prisutdelningar i sju kategorier: idrottspris, kulturpris, idrottsstipendium, kulturstipendium, årets eldsjäl, jämställdhetspris och ungdomsledarpris.

Husbandet Hedda Hatar står för musikunderhållningen och har specialskrivit jinglar och intro till galan.

Det blir också trolleri av den Skånebaserade magikern Malin Nilsson.

–Vi är verkligen glada att kunna genomföra galan även i år. Det är så roligt att uppmärksamma och få ställa till med fest för alla dessa engagerade människor i vår kommun, säger kulturutvecklare Lotta Pettersson

Coronasäker inspelning

Inspelningen av galan har planerats noga så att varje person vistas i lokalerna så kort tid som möjligt. Alla deltagare bär munskydd när de är nära varandra och möbleringen gör att alla sitter med minst två meters avstånd när de väntade på att emot sitt pris.

Pristagarna har nominerats av allmänheten och sedan har kultur- och fritidsnämnden beslutat om vilka som får priser och stipendier. Varje pristagare och stipendiat får 5 000 kronor.

Pristagarna avslöjas först i samband med sändningen av Prisgalan på Eslövs kommuns Youtubekanal den 11 mars klockan 19-20.

För mer information välkommen att kontakta Lotta Pettersson, kulturutvecklare, Eslövs kommun. 070-243 86 10, lotta.pettersson2@eslov.se.

Eslöv – i hjärtat av Skåne – har 34 000 invånare fördelade på stad, elva tätorter, byar och landsbygd. I Eslöv är det nära till det mesta, inte minst tack vare de goda tågförbindelserna med övriga delar av Skåne och Köpenhamn. I kommunen finns småstadens lugn, närhet och levande landsbygd, men också tillgång till kultur, affärsutbud och många aktiva föreningar.