En kväll för antirasism på Stora Teatern

0
329

Göteborgs Stad uppmärksammar den internationella dagen för avskaffandet av rasdiskriminering genom en digital kväll med samtal, musik och poesi på Stora Teatern.

Med anledning av att Göteborgs Stad 2019 ingick medlemskap i den Europeiska koalitionen av städer mot rasism (ECCAR) uppmärksammas med start i år den internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering som infaller den 21 mars.

Göteborgs Stad, Västsverige mot rasism och Stora Teatern presenterar en digital kväll för att lyfta frågor kring rasism och hur arbetet ser ut för att skapa en mer inkluderande stad för alla.

Ernesto Escobar som drivit projektet ”Staden är din” i Göteborg kommer lotsa publiken genom kvällen. Medverkande är den kritikerrosade artisten Kristina Issa som med sin intensiva popmusik och berörande texter fått stort erkännande i Sverige och Europa. Under kvällen kommer publiken även få ta del av den flerfaldigt prisade spoken word-poeten Sara Garibs ärliga och verklighetsskildrande dikter om fördomar och rasism samt ett samtal mellan de lokala politikerna Nina Miskovsky (M) och Grith Fjeldmose (V) om hur man i meningsskiljaktigheten kan mötas i frågorna om människors lika värde.

En länk till det digitala evenemanget kommer att publiceras på Stora Teaterns hemsida klockan 13 söndag 21 mars och är gratis för alla att ta del av.

En kväll för antirasism arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Stora Teatern och Västsverige mot rasism.