Riksteater Play ger Innan jorden blev rund

0
208

Föreställningen är en samproduktion mellan Riksteatern och Helsingborgs stadsteater.

Asagudarna rasar, förtvivlar och felar. De skapar problem som de försöker ställa tillrätta, vilket i sin tur orsakar ännu mer problem. Men det är omöjligt att inte tycka om dem i all deras mänsklighet.  

Den nordiska mytologin innehåller alla det episka berättandets byggstenar – stora känslor, universella teman, dramatiska och överraskande vändpunkter. I Innan jorden blev rund får du möta alla Asgårds kändisar men också vresiga jättar, eldsprutande ormar, gyllene svin och märkliga hästar. Det är en lekfull, skruvad och visuellt häftig föreställning berättad med fart och humor.  

För regi står Ellen Lamm, nyligen uppmärksammad för föreställningen Maj på Dramaten och för manus står Sophie Helsing som har skrivit för bland annat Kungliga Operan. På scen ser vi Mårten Andersson.