Urban Windows Gallery utökas

0
279

Drömmar i rött och blått och Dinner for two är två nya verk som tillförs konstprojektet Urban Windows Gallery. Samtidigt återuppstår verket Internet and the Giant Peach av Arvida Byström. Samtliga verk ser man mitt i Helsingborg.

Urban Window Gallery är ett projekt där ett 15-tal lediga butikslokaler och skyltfönster förvandlas till konststråk i form av installationer och konstnärliga gestaltningar. Stråket sträcker sig från Gåsebäck i söder till Tågaborg i norr.
UWG är ett samarbete mellan scenografen Jeanette Gostomski, Helsingborgs stad, Dunkers kulturhus, Helsingborg City och Kulturhotellet.

Drömmar i rött och blått är en ballongutställning som handlar om ljuset och värmens återkomst. Varje ballong är fylld av glädje, positiv kraft och drömmar om Sundets pärla, om Helsingborg.
Drömmar i rött och blått visas på Hästmöllegränd 4 A.

Dinner for Two är ett verk som under nära nio minuter ställer frågor som
Kan man dela allt? Med vem delar vi och med vad? Vad är det som är ditt och mitt?
Bakom konstverket står DuoDuo, som består av Humle Rosenkvist från Helsingborg och Asta Tutavae från Holbæk. Humle och Asta är studiekamrater från konstakademin i Tromsø.
Dinner for Two visas på Norra Strandgatan nummer 20.

Konstverket Internet and the Giant Peach är regisserat av Arvida Byström i textsamarbete med Lo Hallén. Verket har tidigare visats i fönstren på Dunkers kulturhus. Den nya platsen är nu Norra Kyrkogatan 4.

Märk också konstverket Sleeping Beauty av Millo på Södergatan 11. Millo är en italiensk street art konstnär med världsrykte. Sleeping Beauty handlar om vikten av natur och gröna ytor i våra urbana miljöer.
Efter Urban Window Gallery kommer Millo att ställa ut på Thinkspace i Los Angeles, ett av de ledande gallerierna i världen inom genren ”new contemporary art”.

Urban Window Gallery avslutas 11 april 2021.

Läs mer om Urban Window Gallery..