Äntligen dags för ”Siegfried” – digital sändning av Wagners opera helgen 26-28 mars

0
235

Det fyraåriga kraftprovet att för första gången ge hela Wagners Nibelungens ring i Göteborg gick i vintras in i sin tredje fas. Och denna gång är omständigheterna speciella, när vi inte kan ses i operahuset.

Siegfried sänds under helgen 26-28 mars på gofilm.se, publiken kan se en akt per dag eller alla tre från och med söndagen, fram till onsdag 31 mars. Recensenter kan ges möjlighet att se de tre akterna i förväg.

Hösten 2018 fick vi se hur resan mot världens undergång inleddes i prologen Rhenguldet. Och 2019 gick berättelsen vidare i Valkyrian. Tredje delen, Siegfried, som skulle gått upp senhösten 2020, ställdes in på grund av pandemin – men filmades i vintras av GöteborgsOperans filmstudio.

Helgen 26, 27 och 28 mars sänder vi äntligen Siegfried. En akt adderas per dag och från och med söndagen den 28 mars och fram till och med den 31 mars finns alla tre akter tillgängliga på gofilm.se – helt utan kostnad. Filmen spelades in på GöteborgsOperan hösten/vintern 2020.