Knitting Peace återuppstår på Borås Stadsteater som en hyllning till textilstaden Borås

0
258

Efter att pandemin satte stopp för den ursprungligen planerade nypremiären på Borås Stadsteater släpps nu nya datum för när Knitting Peace åter igen möter publiken. Från 22 januari  5 februari 2022 kommer Cirkus Cirkörs älskade föreställning om fred, strävan och garn återuppstå i Borås, för att uppmärksamma betydelsen av stadens långa tradition av textil tillverkning.

I samarbete med Borås Stadsteater presenterar Cirkus Cirkör Knitting Peace – en nervkittlande och poetisk nycirkusupplevelse med hisnande artisteri, loopad livemusik och suggestiv scenografi. I en värld fylld av garn, linor, trassel och trådar vävs ämnen som fred, strävan och stickning samman utifrån tanken på cirkusartisters driv att göra det som verkar omöjligt möjligt. Nypremiären av Knitting Peace på Borås Stadsteater var planerad till våren 2021, som en del av Borås 400-årsjubileum, men flyttades fram ett år på grund av pandemin.

Går det att sticka fred?
Knitting Peace föddes ur frågor som ”Är det möjligt att sticka fred?” och ”Kan själva strävan efter att skapa förändring faktiskt åstadkomma något?”. Genom åren har Knitting Peace växt från en föreställning till en fredsrörelse. Under sin resa runtom i världen har Knitting Peace engagerat och mött fredsstickare som delat med sig av sina verk och tankar kring att sticka fred. Via föreställningen och utställningen flätas craftivism från New York, Rosario och Girona ihop med platser som Alby, Säffle och nu senast i Borås och utställningen We Knit For Peace som visas i Borås City till och med 16 maj 2021.

Knitting Peace

Knitting Peace har sedan premiären i Frankrike 2013 turnerat i 13 länder och setts av 150 000 personer. Den har även presenterats som utställning på Armemuseet i Stockholm och Textilmuseet i Borås samt skräddarsydda framträdanden vid olika event som t.ex. Nobelfesten och nyinvigningen av Textilhögskolan.

Knitting Peace på Borås Stadsteater
Nypremiär 22 januari och spelas till och med 5 februari.
Biljetter släpps: 28 maj
Längd: Ca 2 timmar (inklusive paus)
Åldersrekommendation: Från 10 år.