Kolmården öppnar den 2 april med Bamses påskfirande

0
192

Imorgon öppnar Kolmården för säsongen, på allra bästa sätt. Bamse och hans vänner firar påsk på Kolmården varje dag mellan 2-11 april. Bamses kluriga stig, Lille-Skutts spännande äggjakt och kvasthoppning med Blåkullas häxor är några av de påsknöjen som barn och vuxna kan se fram emot.

Imorgon, den 2 april, är det dags för säsongspremiär på Kolmården och öppningshelgen är nästintill redan slutsåld. Under hela påsklovet förvandlas Kolmården till ett färgsprakande påskfirande med Bamse och hans vänner. Utöver lekfulla påsknöjen har gästerna precis som vanligt möjlighet att upptäcka och lära mer om djur från alla världens hörn. Kolmården öppnar på ett omsorgsfullt och säkert sätt, där hela verksamheten anpassats efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

PÅSKNÖJEN PÅ KOLMÅRDEN
Bamse
 är inte bara snäll och stark, han älskar dessutom kluriga lekar! När Bamse pyntade parken passade han på att skapa en påskstig fylld av lagom luriga frågor. Barnen får utforska Bamses stig, lösa finurliga uppgifter och fira med en high-five från världens starkaste och snällaste björn.

Lille-Skutt vill inget hellre än att hitta de färgglada påskäggen som Vargen gömt i parken och han behöver barnens hjälp. Barnen får busa tillsammans med Lille-Skutt och gå på en skojigt lurlig påskäggsjakt.

Påskhäxorna har på sin väg till Blåkulla slagit läger på Kolmården. De har förvandlat Gamla Barnens Lantgård till en sagolik påskvärld med lekar och bus för hela familjen. Tävla i kvasthoppning, fiska efter smarriga skatter i fiskdammen eller mys med marshmallows vid lägerelden.

Parkvakterna vill ha barnens hjälp att hålla koll på utrotningshotade djur! Med en helt ny uppdragsbok fylld av spännande aktiviteter får barnen lära sig mer om lejon, tigrar och noshörningar, lösa kluriga uppdrag och bli djurens hjälte.

Safaribanan tar dig 20 meter upp i luften. Känn pirret i magen med den världsunika linbanan Safari som tar hela familjen på ett äventyr där ni bland annat får se lejon, giraffer, visenter och älgar.

Påskfirandet pågår under hela påsklovsveckan varje dag mellan den 2-11 april kl. 10.00-17.00. Alla besök måste förbokas online, både för årskortsinnehavare och för dagbesökare. Hitta dina biljetter på https://www.kolmarden.com/biljetter

DETTA GÄLLER VID EN OMSORGSFULL ÖPPNING AV KOLMÅRDEN

 • Kolmården öppnar för allmänheten den 2 april med ett begränsat antal platser per dag.
 • Kolmården har helt anpassat verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.
 • Alla besök måste förbokas online för både årskortsinnehavare och dagbesökare.
 • Djurparken – hela djurparken är öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar).
 • Bamses Värld – området är öppet med servering och butik och man kommer att kunna träffa Bamse och hans vänner. Åkattraktionerna hålls för närvarande stängda enligt rådande restriktioner, men öppnas upp så fort tillfälle ges.
 • Wildfire hålls för närvarande stängd enligt rådande restriktioner, men öppnas upp så fort tillfälle ges.
 • Safaribanan är öppen som vanligt, med distanshållning i kön.
 • Delfinföreställningen Hope är inställd tillsvidare enligt rådande restriktioner, men öppnas upp så fort tillfälle ges.
 • Wings – Rovfågelvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar), istället finns extra personal som informerar om rovfåglarna för gäster som vill veta mer.
 • Seals – Sälvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar), istället finns extra personal som informerar om sälarna för gäster som vill veta mer.
 • Djurstallarna hålls stängda (för att minimera folksamlingar i inomhusområden).
 • Marine World – Åkattraktionerna hålls för närvarande stängda enligt rådande restriktioner, men öppnas upp så fort tillfälle ges.
 • Distansmarkörer finns klistrade på marken vid varje kötillfälle (exempelvis matkiosker).
 • Utökade städrutiner har införts i hela parken.
 • Gäster ombedes stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, så även personal