Skånes Djurpark lanserar unik glampingupplevelse bland mäktiga kronhjortar

0
198

Med sommarens nya boende “Wild Lodge” tar Skånes Djurpark hemester och glamping till nästa nivå. Upphöjda stugtält på 40 kvadratmeter utrustade med dusch, toalett, dubbelsäng, våningssäng till barnen, fri minibar med glass och storslagen utsikt över kronhjortarnas dal. Snart kan parkens gäster uppleva ett tvådagarsäventyr utöver det vanliga och bo över med mäktiga kronhjortar som granne.

I sommar kan Skånes Djurparks gäster uppleva parken både dag och natt i kombination med ett unikt boende omgivet av kronhjortar. På dagen utforskar man parken med Fåret Shaun Land, Expedition Upp, hinderbanor och vattenleksområden. Efter stängning följer man med på matningsexpedition till de nordiska djuren.

– Under kvällen blir stämningen i parken magisk då många av djuren blir extra nyfikna och visar sig på andra sätt än på dagen. Genom vårt koncept kommer barnen att vara aktiva, utforska naturen och lära känna djuren på ett roligt sätt, säger Anna Blinkowski, ansvarig zoolog på Skånes Djurpark.

Sommaren 2020 präglades av hemester, staycation och utforskandet av Sveriges smultronställen. Tältbyn Camp Oak som ligger vackert inbäddad mitt i skogen i Skånes Djurpark blev en populär destination och sålde slut i fjor. Till sommaren utökas övernattningsmöjligheterna i djurparken med nya konceptet ”Wild Lodge” och gör därmed plats för ytterligare familjer som kan uppleva ett unikt tvådagarsäventyr.

– Att övernatta utomhus tillsammans med familjen ligger helt rätt i tiden. För den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga, och inte har lust att själv ordna med tält, planering och mat, passar vårt koncept perfekt, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

De tio nya tälten är allt annat än simpla familjetält. Bakom tältdukarna finns stugor på 40 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum. Tältstugorna är dessutom utrustade med stämningsbelysning från Philips Hue. De främsta tälten har utsikt över kronhjortshägnet och hjortarna kan komma tätt inpå husknuten.

– Det blir otroligt häftigt. Att vakna upp i gryningen, hälla upp en kopp kaffe och äta frukost tillsammans med familjen och kronhjortsflocken precis nedanför, säger Glenn André.

De nya boendena är inflyttningsklara efter midsommar. I boendepaketet ingår två dagar i parken, kvällsmat och frukost samt guidade turer till djuren utanför parkens öppettider. 

Relaterade länkar