Nextory E-book Awards 2021: Camilla Läckberg tar hem segern för bästa vuxenbok

0
219

I samband med World Book Day den 23 april har vinnarna i Nextory E-book Awards 2021, tidigare kallat Stora e-bokspriset, nu korats. Priset är instiftat av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar vinner. Årets vinnare i vuxenkategorin är Camilla Läckberg med ”Vingar av silver” och i barnkategorin tar
Stina Wirsén för andra året i rad hem segern med boken ”Vem är sjuk?”.

Nextory delar nu ut priset för fjärde året i rad och i tävlingen har Nextory kartlagt vilka e-böcker som flest läsare har läst ut från början till slut. Detta till skillnad från topplistor för fysiska böcker som endast är baseras på antal sålda exemplar. Därmed är utmärkelsen helt unik i sitt slag.

Utöver vuxen- och barnkategorierna delas priset även ut för kategorierna: Romaner, Biografier & Reportage och Personlig utveckling. Några av vinnarna i dessa kategorier är bland annat Delia Owens med ”Där kräftorna sjunger” och “Familjen” av Johanna Bäckström Lerneby.

– Vi är stolta över att dela ut ett bokpris där läsarnas engagemang i titeln verkligen spelar roll och inte bara sålda exemplar. Vi startade Nextory för att fler skulle läsa mer, och då vill vi belöna dem som skriver böcker som verkligen fångar läsarna från första till sista sidan. Stort grattis säger vi till Camilla Läckberg, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.
Nextory E-book Awards 2021

Vuxenböcker
1. Vingar av Silver – Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum)
2. ADHD i bilder – Victor Wikander (Votum Förlag)
3. Spegelmannen – Lars Kepler (Albert Bonniers Förlag)