Drottningholmsteatern öppnar med utomhusvisningar

0
205

Nu öppnar Drottningholms Slottsteater säsongen för guidade visningar. Nytt för i år är en utomhusvisning av det unika teaterhuset, perfekt för pandemisäkra utflykter under våren. Andra nyheter är en visning om 1700-talets modevärld och en familjevisning som gör det möjligt att upptäcka teaterhusets magi tillsammans med barnen. Alla visningar ges i små grupper och är anpassade efter rådande riktlinjer.

Drottningholm är ett av Sveriges världsarv och ett av Stockholms mest populära besöksmål. Mitt i slottsparken finns Drottningholmsteatern, en intakt 1700-talsteater med guidade visningar och föreställningar.

På valborgsmässoafton slås Drottningholmsteaterns portar upp för årets första besökare. Under maj blir det visningar av teaterhuset på helgerna och från den första juni till sista september ges det dagliga turer under säkra förhållanden. Den som vill maxa besöket tar med picknickfilten och passar på att njuta av den underbara slottsparken.

De dagliga visningarna i och utanför Drottningholmsteatern ger besökaren en möjlighet att få veta mer om det unika teaterhuset och uppleva några av teaterns magnifika miljöer. Temavisningarna spänner över olika områden men bottnar alltid i idéer, personer eller händelser som anknyter till teatern. Det går att fördjupa sig i skilda ämnen som historiska tapeter, ockultism eller Gustav III och hans mamma Lovisa Ulrika. Familjevisningarna gör teaterns historia spännande även för de små besökarna.

Alla tider för visningar finns på www.dtm.se. Biljetter behöver köpas i förväg.

Det blir också föreställningar på Drottningholmsteatern i sommar, med publikanpassningar efter rådande riktlinjer. Först ut är familjeföreställningen Skönheten och Odjuret med urpremiär den 22 maj och den 7 augusti är det premiär på Händels Agrippina.

Guidade visningar Drottningholmsteatern 2021

Dagliga visningar under sommaren (helger i maj)